Presentació del llibre Mutterland/Màtria (Ed. Vincle, 2023)

14 de març. 19:00 – 20:30h. (Llibreria Ramón Llull, València)
Autor: Rose Ausländer (Traducció de Lola Andrés i Anacleto Ferrer. Introducció d’Anacleto Ferrer)

Presentació del llibre Mutterland / Màtria (Ed. Vincle, 2023). Participen  els traductors del llibre Lola Andrés, Anacleto Ferrer, el crític literari Pere Císcar i Manolo Gil, editor de Vincle.

 

Hi ha mots que comporten misteriosament un destí. En el cas de Rose Ausländer, el cognom lliurement assumit després d’un breu matrimoni sembla unir el fatum personal amb el del seu poble, la inveterada estrangeria (Ausländer significa en alemany estranger) de qui mai no va habitar una pàtria (Vaterland) a la qual pogués dir seva amb la diàspora jueva. Obligada a dolorosos desarrelaments, Rose va ser conscient des de molt aviat que

 

Déu ens va donar

la paraula

i nosaltres habitem

en la paraula

 

i que davant les movedisses fronteres traçades per l’arbitrarietat del poder terrenal, l’únic locus de l’ésser humà, el seu país matern, la seva màtria (Mutterland) en la diàspora, és la paraula.

 

 

L’entrada és gratuïta, però per poder assistir a la presentació serà necessari reservar plaça a través de l’enllaç que trobeu a l’apartat «informació addicional» d’aquesta entrada.

 

CONTACTO POR EMAIL O A TRAVÉS DEL SIGUIENTE FORMULARIO

SUSCRÍBETE A NUESTRA NEWSLETTER

Copyright Repercri 2021

Representaciones contemporáneas de perpetradores de violencias de masas: conceptos, relatos e imágenes (HAR2017-83519-P), Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.

Logotipo_del_Ministerio_de_Ciencia_Innovación_y_Universidades

Figuras de perpetradores de violencias de masas: relatos e imágenes (AICO/2018/136), Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Generalitat Valenciana.

repercri-logo
uv

De escena del crimen a lugar de memoria.

(PROMETEU/2020/059)

Conselleria Educacio, Universitats i Ocupacio_RGB_ROJO_VAL

Enigmas de la memoria

 

Esta investigación es el resultado de una ayuda concedida por el Ministerio de la Presidencia dentro de las Subvenciones destinadas a actividades relacionadas con la recuperación de la Memoria Democrática y las víctimas de la Guerra Civil y de la Dictadura. Convocatoria 2021 (Ref.: 056-MD-2021)